Modelcode en meer

Vind uw modelcode en kleur en interieurcode

 
Wat is een modelcode?

Een modelcode is de code die de basisgegevens over uw auto verteld. Het model, type motor, carroserietype, modelnaam, stuurinrichting schakelinrichting en veel meer. Wij vragen wel eens naar deze code als wij de auto niet op kenteken terug kunnen vinden in het Toyota systeem of als het chassisnummer niet uit 17 cijfers bestaat.

Uitleg letters

Een modelcode bestaat altijd uit een de basiscode: motortype+model+stuurinrichting gevolgt door een (-) en diverse letters die de carrosserie basis uitleggen. U ziet bij ons op de website bij elke categorie en bij elk artikel de code van het model staan, bijvoorbeeld Corolla (E10), wij weten hierdoor dat dit gaat om een Toyota Corolla van '92 tot '96. Als wij deze uitbreiden met de code van een 1.3 benzine motor dan wordt dit (EE101) Hierbij kunnen wij ook meteen een letter toevoegen voor de stuurinrichting (kant van het stuur) L voor links gestuurd of R voor rechtsgestuurd (Engelse en Japanse auto's). Dus voor Nederland EE101L-....Uitleg overige codes

 
De modelcode Toyota Avensis

Het typeplaatje vermeldt het voertuigidentificatienummer, het motornummer en de modelcode. Aan de hand van de modelcode van het voertuig (vergelijkbaar met het hieronder vermelde nummer) kan het voertuigtype volledig worden geïdentificeerd, inclusief model-, motor-, versnellingsbak- en carrosserietype. 

 

De Modelcode Landcruiser 
 
 
Zoals u ziet wijken de gegevens wel eens uit van locatie of betekenis, daarom voeren wij deze altijd in ons originele Toyota database systeem zodat deze de gegevens juist weer geeft en wij u de juiste onderdelen kunnen aanbieden.
 
Wilt u meer weten over uw modelcode of chassisnummer dan mag u ons altijd bellen of mailen op 033-2580858 of info@car.nl