Nieuws

Nieuws

C.A.R. Toyota nieuws pagina

26-08-2016


Het jaar is 1996, de dag 26 Augustus, de locatie hoogst waarschijnlijk Schoolstraat 44b te Nijkerkerveen. Een jonge kerel begint zijn eerste werkdag bij een klein ondernemer in Nijkerkerveen. Met een voorraad onderdelen van een

tiental gedemonteerde auto's en wat los ingekocht spul mocht Mike van de Grijp zijn carrière van onderdelen verkoper en magazijnman beginnen.

Samen met Ron en Annie Vromans bouwt Mike het bedrijf in de loop der jaren op naar een steeds hoger niveau. Van een enkele hal met een roldeurtje en een oude balie is het bedrijf uitgebreid naar 4 hallen en aparte balie / showroom ruimte en meerdere kantoren. Mike is ondertussen bedrijfsleider en opereert op internationaal niveau.

Niet alleen gaan de onderdelen nu ook naar het buitenland, er worden ook uit diverse landen nieuwe onderdelen geïmporteerd.  

Er komen volle containers uit Japan, dozen vol spullen uit Italië en demontage auto's uit Engeland. Op hun beurt vertrekken er weer containers vol export delen naar Afrika en vertrekken er exporteurs met vol geladen gekochte auto's naar andere verre bestemmingen.

We zijn ondertussen 14 jaar verder. Mike wil zijn eigen pad gaan leggen en neemt het roer over. Met 8 man personeel en zijn vrouw in de boeken neemt hij de sprong naar het echte ondernemerschap.

De handel breidt steeds verder uit. De onderdelen worden echt wereldwijd ingekocht en de aanvragen komen met honderden tegelijk binnen. De werkplaats is standaard 4 weken gevuld met reparaties diagnoses en accessoire inbouw klussen en er is een vaste garde particulieren klanten en zakelijke klanten die niet anders meer willen dan Toyota onderdelen bij Mike vandaan.

Nu, 20 jaar na het begin van dit verhaal is Mike van de Grijp de ondernemer achter de slogan “It's all about Toyota” en volgen wij als verkopers, magazijnmannen en monteurs zijn visie van CAR.

Wij hopen samen deze groei de komende 20 jaar door te kunnen zetten en u over 20 jaar weer zo een mooi verhaal voor te kunnen leggen.

Met dit verhaal willen wij Mike danken voor alle jaren hard werken en de plek waar hij ons nu heeft gebracht en wij hopen op nog vele mooie jaren samen!

 


Alle collega´s van CAR.NL
It´s all about Toyota