https://www.car.nl/nl/autosleutels-kwijt-en-nu/l8c1
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 35394 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken

  Alle berichten

Autosleutels kwijt en nu?

Autosleutels kwijt

Sleutels kwijt en nu?

Er zijn van die momenten dat je niet weet waar je het zoeken moet, je sleutels kwijt raken is zo een moment. Je baalt als een stekker en wil dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Bij je garage / dealer aangekomen wordt dit verhaal nog een stuk minder prettig, je krijgt namelijk in veel gevallen te horen dat je rekening moet houden met en kostenpost tussen de 1000,- en 3000,-euro. Dit omdat de motorcomputer vervangen moet worden door een nieuwe computer.

De techniek

Sleutels zijn tegenwoordig voorzien van een chip, deze chip wordt uitgelezen door een ring om het contactslot welke het signaal door stuurt naar een sleutelcomputer of in veel gevallen de motorcomputer. De computer controleert of de code van de chip ingeprogrameerd staat en zorgt dat de brandstof en/of ontsteking wordt vrijgegeven. Zonder de juiste ingeprogrameerde chip kan de auto niet starten.

Sleutels met zo'n chip kunnen achteraf worden ingeprogrameerd maar dit kan enkel als de originele hoofdsleutel (zwarte sleutel) aanwezig is. Zonder de hoofdsleutel kan er niet via de software ingeleerd worden en zal er een nieuwe lege sleutel- motorcomputer aangeschaft moeten worden met nieuwe sleutels. Deze computers zijn erg kostbaar en veroorzaken de extreem hoge kosten.

Het alternatief

Er is een goedkopere oplossing voor dit probleem waarvan veel mensen niet op de hoogte zijn. Met de juiste kennis, kunde en gereedschap kunnen wij namelijk nieuwe sleutels rechtstreeks in de ecu programeren. Dit gaat niet via de testcomputer maar direct in code op de juiste chip in de sleutel- motorcomputer. Hoe kan dit geregeld worden?

Jij of je garage:

Bel ons (033-2580858), wij geven aan welke computer gedemonteerd moet worden en geven de kosten door.
Demonteer het juiste deel en besteld nieuwe sleutels, dit kan ook bij ons. Breng of verzend de juiste computer naar ons met de nieuwe sleutels. Wij zorgen dat de nieuw sleutels worden ingeleerd in de computer. 
Dit gebeurt overigens niet bij ons aan huis, vanwege de speciale apparatuur die benodigd is, hierdoor bent u de computer 2 tot 4 dagen kwijt. Je ontvangt een bericht van ons als de computer klaar ligt voor afhaal of verzending. Binnen een week rijd de auto weer weg met nieuwe sleutels.

De kosten

Voor dit inprogrameren vragen wij tussen de 200,- tot 450,-euro afhankelijk van het type van de auto. Dit is exclusief de nieuwe sleutels maar deze moeten in beide gevallen los betaalt worden. De besparing is ernorm met als enige nadeel dat de auto een aantal dagen niet gebruikt kan worden.

Wil je de reparatie sneller laten verlopen dan kan dit door de reparatie volledig door ons te laten doen. Het uitbouwen en inbouwen van de computers is voor ons dagelijks werk, wij weten waar de computer zit en kunnen deze dezelfde dag nog weg brengen. Natuurlijk halen wij de auto bij je op en kunnen hem desgewenst ook weer bij je afleveren.

Door onze ervaring op het gebied van Toyota weten wij precies welk type auto een losse sleutelcomputer heeft en welke de sleutels heeft ingeprogrameerd in de motorcomputer. Dus voordat jij of jouw garage computers gaat demonteren raden wij altijd aan om eerst met ons te bellen om te controleren welke computer er los moet, zo kan er veen tijd en geld bespaard worden.

Vragen?

Stuur ons een email op info@car.nl of vul het contactformulier in. Wij mailen u dan zo spoedig mogelijk een offerte retour.

Versie: 7.1.3Pagina geladen in 0,063250 secs.Sessienr: 7linpeab4l48u2m4db6oj441mi