https://www.car.nl/nl/maak-je-auto-klaar-voor-het-voorjaar/l9c1
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 34886 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken

  Alle berichten

Maak je auto klaar voor het voorjaar.

Lentekriebels

Je auto voorjaars-klaar maken:

Het voorjaar staat weer bijna voor de deur en daarom is dit het perfecte moment om je auto voorjaars-klaar te maken. Om niets te onderschatten of te vergeten geven wij je een aantal tips waar je aan moet denken.

Winterbanden wisselen:

Banden zijn de basis van het rijgedrag van je auto. Banden spelen een grote rol in je rijcomfort, rijprestaties en ook je veiligheid onderweg. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, is het tijd om je winterbanden te wisselen. Hierdoor krijg je meer grip, een lager geluidsniveau en lager brandstofverbruik.

Onderhoud airco:

Een airco die goed onderhouden is, zorgt ervoor dat je ook frisse lucht in de auto hebt wat je niet wil missen als het buiten echt warm wordt. De airco moet regelmatig worden onderhouden, zodat je altijd frisse en koele lucht hebt als je dat nodig hebt.

Ruitensproeiervloeistof:

In het voorjaar en in de zomer zul je meer last hebben van het licht. Om in het voorjaar veilig op pad te gaan, is goed zicht heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat jouw ruitensproeiervloeistof is bijgevuld, zodat je de ruiten altijd schoon kunt houden van vuil. Vergeet ook de binnenkant van je ruiten niet schoon te maken / te ontvetten!

Wisserbladen:

Wisselende wintertemperaturen kunnen kleine scheurtjes in de rubberen wisserbladen veroorzaken en het afvegen van een bevroren voorruit bevorderd de nauwkeurigheid van het wisserblad niet… De lente is daarom een ideaal moment om dit te controleren en, indien nodig, te vervangen.

Controles:

Wij adviseren om rond deze periode je auto even na te lopen. Doet je verlichting het nog goed? Is het olie op peil? Werken de remmen goed en is er voldoende remvloeistof?

Reinigen:

Tot slot en zeker niet onbelangrijk is het schoonmaken van je auto. In het voorjaar krijgen de meeste mensen schoonmaakkriebels, neem dan het interieur van je auto ook even mee. Zowel van binnen als buiten mag je je auto goed verwennen. Haal alles uit je auto wat je toch niet gebruikt maar zorg er wel voor dat er bijvoorbeeld een noodhamer en een brandblusser aanwezig is. Als de lak van de auto of bepaalde onderdelen binnenin de motor van de auto al lichtelijk beschadigd zijn, kan pekel of zout dat achterblijft op de auto deze schade verergeren. Sneeuw- of ijsklonters in combinatie met pekel zie je met name in de wielkasten en aan de onderkant van de auto zitten. Ook het proces van roest versnelt dankzij de combinatie van vuil, vocht en pekel. Reden genoeg dus om je auto ook van de buitenkant goed te onderhouden.

In onze winterblog “is uw auto klaar voor de winter"? vind je nog handige tips hoe je in de winter je auto het beste kunt beschermen.

Versie: 7.0.8Pagina geladen in 0,130606 secs.Sessienr: eqmphs0arekvtjur5141is4ppu