https://www.car.nl/nl/nieuw-of-een-tweedehandsje/l10c1
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 34886 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken

  Alle berichten

Nieuw of een tweedehandsje?

Koop je een nieuwe auto of toch een tweedehandsje?

Een nieuwe auto kopen of toch liever een tweedehandsje:

Denk je erover om een andere auto te kopen? Waar moet je dan rekening mee houden? Rijd je altijd een nieuwe auto en wil je dat ook blijven doen of ga je hem nu op rijden? Kies je liever voor een tweedehands auto, één waar de kop net van af is. Of is het laten opknappen van je huidige vertrouwde auto toch de voordeligste keus. Kortom een leuk onderwerp waar genoeg over te vertellen valt.  Je leest er alles over in de volgende blog.

Geld besparen voor een leuke vakantie?

De prijsverschillen tussen nieuwe auto’s en jonge occasions is al snel meer dan één derde van de prijs. Van dat geld kunt u genoeg andere leuke dingen doen. Omdat een jonge occasion ongeveer een derde goedkoper is dan een nieuwe, kunt u nu wel die speciale auto rijden die nieuw onbetaalbaar is. Soms kan het zijn dat er een nieuwe versie is van de jonge occasion waar je naar kijkt. Niet erg, want vaak zijn de uiterlijke verschillen minimaal en kunt u gerust voor een ‘oud’ model gaan en geld besparen. Technisch is er vaak maar weinig nieuws, zeker bij een facelift.

De interessante jonge occasions:

Een jonge occasion is een interessant alternatief voor een nieuwe auto als de ‘kop er net af is’. Er is al ingereden, maar nog niet veel. Vaak hebben deze auto’s nog fabrieksgarantie en hoeven ze nog niet apk-gekeurd te worden. Een interessante jonge occasion:

  •      Heeft de kilometerstand niet boven de 50.000 km
  •      Is niet ouder dan 3 á 4 jaar
  •      Heeft behoorlijk wat extra opties
  •      Heeft een herleidbare herkomst
  •      Heeft de onderhoudshistorie op orde en inzichtelijk

Weet wat je koopt:

De waardedaling is natuurlijk gedeeltelijk te verklaren doordat je geen nieuwe auto koopt. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je koopt en waar je het koopt. Je wilt natuurlijk niet dat:

  •      De kilometerstand is teruggedraaid
  •      De auto een WOK-status heeft
  •      De onderhoudshistorie niet bekend is
  •      De auto een schadeauto is
  •      Je zaken doet met een onbetrouwbare autohandelaar

Afschrijving nieuwe auto:

Heeft u wel eens een spik splinter nieuwe auto gekocht? Het gevoel eerste eigenaar te zijn kan sommige mensen een prettig gevoel geven. Maar de shock moet toch enorm zijn als u die prachtige nieuwe auto na een paar jaar wilt verkopen/inruilen. Het is echt schrikbarend hoeveel afschrijving er op een nieuwe auto zit. De consumentensite What Car? heeft voor u op een rijtje gezet welke 10 auto's er in 3 jaar de meeste en welke de minste afschrijving hebben. Wij als Toyota fan zijn blij te zien dat na de zeer exclusieve auto’s er twee Toyota’s in het rijtje voorkomen.

In Nederland maakt de bpm-belasting nieuwe auto’s helaas ook minder aantrekkelijk. De bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) is een heffing die je betaalt bij de aanschaf van een voertuig. De hoogte ervan is afhankelijk van de nieuwprijs, uitstoot en leeftijd van de auto.

Huidige auto door de keuring halen of toch niet:

U kent het wel, het is weer tijd voor de jaarlijkse APK beurt voor uw auto. Het ene jaar komt hij er vrij goedkoop doorheen maar het andere jaar moet u flink in de buidel tasten. Het is belangrijk dat u zich afvraagt of deze grote investering in uw huidge auto éénmalig is en hij zo weer een aantal jaren door kan rijden zonder extreem hoge uitgaven of dat er nu jaarlijks zulke hoge kosten komen. Bij dit laatste is het de overweging waard uw auto te verkopen.

Wij spreken uit ervaring dat het goed onderhoud aan uw auto grote verrassingen voorkomt. Natuurlijk bent u bij oudere auto's soms iets meer kwijt maar dan kan hij ook weer een paar jaar mee. Kiest u er toch voor om uw auto te verkopen dan moet er ook weer een andere komen. Kiest u dan voor een auto van een paar jaar oud of 10 jaar oud. Auto's worden steeds beter en gaan tegenwoordig steeds langer mee. Vroeger was een auto met 100.000 kilometer op de teller echt wel afgeschreven maar de auto's die tegenwoordig van de band afrollen kunnen met gemak 300.000 kilometer mee.

Versie: 7.0.8Pagina geladen in 0,289629 secs.Sessienr: gq788mp0hdptcees3dcdgrrd72