https://www.car.nl/nl/nieuwe-regels-winterbanden-duitsland/l59c1
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 35394 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken

  Alle berichten
4 december 2023

Nieuwe regels winterbanden Duitsland

Winterbanden Duitsland

Nieuwe regels voor winterbanden in Duitsland vanaf 2024

Vanaf 1 oktober 2024 worden de regels voor winterbanden in Duitsland aangescherpt. Auto's moeten niet alleen winterbanden hebben bij winterse omstandigheden, maar ook bij winterse ondergronden. Dit betekent dat winterbanden verplicht zijn bij sneeuw, ijs en gladheid, ongeacht de temperatuur. Bovendien moeten winterbanden het alpine-symbool (berg met drie pieken en een sneeuwvlok) dragen om aan de vereisten te voldoen. Alleen M + S mag niet meer wel in combinatie met met het alpine-symbool welke is afgebeeld op foto 1.

                 

                     Mag wel                                                                                  Mag niet

Niet voldoen aan de nieuwe regels?

Het niet voldoen aan de nieuwe regels in Duitsland kan leiden tot boetes. Bij overtreding kunnen boetes variëren, afhankelijk van de situatie en de gevolgen ervan. Verder kan bij een ongeval waarbij de auto niet is uitgerust met de juiste winterbanden de verzekering weigeren de schade te dekken, aangezien het niet voldoen aan de regels kan worden beschouwd als nalatigheid. Met de nieuwe regels voor winterbanden in Duitsland is het raadzaam om tijdig voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat je winterbanden voldoen aan de nieuwe vereisten en het alpine-symbool dragen. Plan je winteronderhoud, inclusief het wisselen naar winterbanden, ruim voor het seizoen begint om veilig en in overeenstemming met de wet de weg op te gaan. Wist u dat u bij ons uw zomer/winter banden kunt stallen en wij ze 2x per jaar voor u wisselen. Vraag gerust naar de mogelijkheden via info@car.nl

Waarom winterbanden cruciaal zijn bij temperaturen onder 7°C

Als de temperaturen dalen, worden winterbanden zeer belangrijk voor de veiligheid op de weg. Onder de 7 graden Celsius verliezen zomerbanden hun elasticiteit en grip. Winterbanden zijn speciaal ontworpen met een rubbermengsel dat flexibeler blijft bij lagere temperaturen. Dit zorgt voor een betere grip op sneeuw, ijs en natte wegen. Hun diepere groeven en lamellen bieden meer tractie en verkorten de remafstand, wat essentieel is voor de veiligheid in winterse omstandigheden.

Extra onderhoud voor auto in de winter

Naast winterbanden zijn er enkele andere belangrijke aspecten van winteronderhoud voor auto's. Het controleren van de accu is er één van omdat kou de prestaties ervan kan verminderen. Zorg ook voor voldoende koelvloeistof, aangepast aan lage temperaturen, om bevriezing te voorkomen. Controleer regelmatig de verlichting, zorg voor schone ruiten en gebruik antivries in de ruitensproeiervloeistof.

Versie: 7.1.3Pagina geladen in 0,063562 secs.Sessienr: sjv0q3komhg15icmj2ud244lkc