https://www.car.nl/nl/nieuwsbrief-juli-2022/l54c3
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 34886 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken
  Alle berichten

Nieuwsbrief Juli 2022

Zomervakantie!!
Juli 2022
Zomervakantie!

Alweer de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie welke in het teken staat van tips omtrent een veilige reis. Als je geen zin hebt om lang op het vliegveld te moeten wachten of zeker wilt zijn dat je reis überhaupt wel doorgaat kun je ondanks de hoge benzineprijzen voor dit jaar toch het beste met de auto op vakantie gaan. Wat zijn belangrijke zaken waar je even bij stil moet staan? Natuurlijk moet je auto die zomercheck gehad hebben en kijk voor de zekerheid ook voor vertrek nog even of jouw land van bestemming nog specifieke corona regels heeft. Ga je met de auto de bergen in hebben we nog een paar praktische tips voor je.

Rijden in de bergen 
Berg op …..
  • Vergeet het nieuwe rijden! Laat de auto dus niet in een hoge versnelling (dus bij een laag toerental) de berg op zwoegen. De motor wordt dan te zwaar belast en raakt oververhit. Vuistregel: als je het gas intrapt, moet de auto nog gemakkelijk kunnen versnellen. Rijd je vol gas en versnelt de auto niet (of vertraagt deze zelfs)? Schakel dan terug.
  •  Probeer, bij optrekken vanuit stilstand op een helling, de koppeling te ontzien. Zorg voor een zo kort mogelijk slipmoment. Een slippende koppeling slijt snel (en gaat stinken), wordt heet en leidt in het ergste geval tot een verbrande koppelingsplaat.
  • Sta je in de file op een helling? Probeer het schakelen te beperken door de afstand op je voorligger iets groter te laten worden en het gat in één keer te overbruggen. Of gebruik de ruimte zodat je zoveel mogelijk in de versnelling kan doorrollen. Houd je voet hierbij van de koppeling.
  • Rijd je automaat? Kies dan, zowel bergop als bergaf voor handmatige bediening en schakel tijdig terug. Zo kan de motor wat meer toeren maken en kan er ook bij afdalen afgeremd worden op de motor. Heb je een automaat met de keuzemogelijkheid voor 1, 2 of 3? Gebruik dan een van deze versnellingen om gemakkelijker de berg op te komen of om op de motor af te remmen bij het afdalen.
Berg af……
  • Rijd bergaf in dezelfde versnelling als omhoog. Zo remt de auto af op de motor en dat voorkomt schade aan de remmen.
  • Ga je in een te hoge versnelling de berg af, dan moet je continu bij remmen. Hierdoor gaan de remmen stinken, worden ze bloedheet en kunnen ze hun remkracht verliezen. Vuistregel: als je je voet van het gas haalt, moet de auto vaart minderen. Ga je nog steeds te hard, schakel dan terug.
  • Als je toch moet bijremmen, probeer de rem dan niet continu ingedrukt te houden. Rem even hard af, bijvoorbeeld voor een bocht, zodat de remmen erna weer kunnen afkoelen. 
  • Rijd NOOIT in z'n vrij bergafwaarts, je bent dan een ongeremd projectiel en dat is gevaarlijk.
  • Als je remt op de motor is het verleidelijk om de koppeling (deels) in te trappen om sneller te gaan. Doe dit niet, dit kan fikse schade aan je auto brengen en het is gevaarlijk. 
  • Heb je een auto met een (plug-in) hybride aandrijflijn, kies dan voor de sterkste regeneratie-stand. Zo kun je de remmen nog wat meer ontzien en laad je bovendien je accu op.
Rijd je een elektrische auto houd er dan rekening mee dat je een hoger verbruik hebt en dus een kortere actieradius. Zorg daarom voor wat extra lading in de accu voor je aan een bergpas begint. Tijdens de afdaling kun je weer wat energie terugwinnen door de elektromotor als dynamo in te zetten. Net als bij het afremmen op een brandstofmeter ontzie je zo de remmen iets wat bij een zware elektrische auto extra belangrijk is. 

Zwarte zaterdag

Dan hebben we het elk jaar nog over zwarte zaterdag. De dag dat je beter niet op vakantie kunt gaan maar helaas heb je dat niet altijd voor het uitkiezen. Probeer sowieso nooit op een zaterdag op vakantie te gaan is onze tip. 

Voor dit jaar is 30 juli 2022 waarschijnlijk de drukste dag van de zomer. Andere drukke dagen zijn 16 en 23 juli richting het zuiden en 13 en 20 augustus met name richting het noorden. Het meeste verkeer kun je verwachten op de A6, A7, A9, A10, A31, A71 en A75 en de Boulevard Périphérique van Parijs.

Tanken in het buitenland

Zowel de namen van de brandstoffen als de kleur aan de tankzuil kunnen in het buitenland afwijken van wat je gewend bent in Nederland. Let dus goed op want voordat je het weet tank je de verkeerde brandstof. Hieronder een overzicht hoe jouw benzine in het buitenland heet. Het scheelt wel in je portemonnee om je tank net voor de Nederlandse grens in Duitsland nog even vol te tanken!


 
Deze maand uitgelicht:

Deze maand doen wij een oproep. Wij zoeken een nieuwe collega die ons team wil komen versterken. Een super toffe combi-baan magazijnmeester / verkoop.

Interesse? Mail naar info@car.nl


 
Versie: 7.0.8Pagina geladen in 0,142255 secs.Sessienr: 3ujpi6o1r9frp83n6g14enefei