https://www.car.nl/nl/nieuwsbrief-maart-2020/l33c3
Menu
0
Categorieën
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 34269 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken
  Alle berichten

Nieuwsbrief maart 2020

Covid 19 | E5 of E10 tanken?

Nieuwsbrief Maart 2020 U heeft al lang geen nieuwsbrief van ons ontvangen, wij gaan dit weer op pakken en informeren u graag één keer in de 2 maanden over leuke weetjes, feiten en natuurlijk het laatste nieuws van CAR Toyota, uw leverancier van origineel, imitatie en gebruikte Toyota onderdelen.


COVID-19

Wie had kunnen bedenken dat een virus ons land zo zou kunnen kunnen treffen. We zagen het in China ontstaan, dat was zo ver weg maar uiteindelijk werd het niet de vraag of het in Nederland zou komen maar wanneer. Scholen, Horeca's bioscopen en al vele winkelketens hebben hun deuren moeten sluiten. CAR Toyota blijft open zolang het kan en mag maar uiteraard treffen ook wij onze voorzorgsmaatregelen. Concreet betekend dit het volgende:
  • De afhaal van bestellingen en reparatie gaat gewoon door.
  • De verkoop is gewoon geopend.
  • Bij onze balie hanteren wij een afstand van 1,5 meter en gelieve de toonbank niet met uw handen aan te raken.
  • Tijdelijk is onze koffie/thee hoek gesloten.
  • Als we elkaar ontmoeten geven we geen hand.
  • Gelieve met pin betalen.
  • Vanzelfsprekend geven wij extra aandacht aan de hygiëneprocedures.
U kun online altijd contact met ons opnemen en ook onze webshop staat 24/7 voor u klaar. Dagelijks wordt deze gevuld. Ben u niet in de gelegenheid om langs te komen dan kunnen we onze pakketten altijd naar u toe sturen.

Wij wensen iedereen veel sterkte en wijsheid toe in deze bizarre tijd.
 


Moeten we nu E5 of E10 tanken?

Sinds 1 oktober 2019 is de vertrouwde Euro 95 benzine vervangen door E10. Nu denk je misschien dat alleen de naam hiermee veranderd is maar dat is niet zo. Er zit nu namelijk 10 procent Bio-ethanol in bijgemengd. Bio-ethanol is beter voor het milieu maar veel auto’s zijn hier minder gelukkig mee. Vooral de oudere auto’s (vanaf 20 jaar) kunnen hierdoor op lange termijn schade oplopen. De brandstof-leidingen, de brandstofpomp en zelfs de motor kan beschadigd raken. Naar schatting geldt dit voor ongeveer 600.000 autobezitters in Nederland. Op onze website hebben we er een interessante blog over geschreven klik hier.
 De bandenwissel kan weer plaatsvindenBanden zijn de basis van het rijgedrag van je auto. Banden spelen een grote rol in je rijcomfort, rijprestaties en ook je veiligheid onderweg. Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden, is het tijd om je winterbanden te wisselen. Hierdoor krijg je meer grip, een lager geluidsniveau en lager brandstofverbruik. Een bandenspanning die te laag of juist te hoog is, heeft direct negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Een te lage bandenspanning zorgt voor een verminderde grip op de weg. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans. Ook verhoogt een te lage bandenspanning de kans op een klapband. Door de grote vervorming bij elke omwenteling van het wiel (“de wangen bollen op”) wordt de band erg heet.

Een te hoge bandenspanning zorgt voor een ‘bollere’ voetprint met een verhoogde druk in het midden. Hierdoor slijt de band harder op de middenbaan. Daarnaast beïnvloedt het kleinere contactvlak de grip eigenschappen en verhoogt het de stijfheid. De band geeft daardoor trillingen beter door en het comfort neemt af.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken klik hier.

Versie: 6.9.7Pagina geladen in 0,280154 secs.Sessienr: v7snicv6p5stend7ltm2mjiegr