https://www.car.nl/nl/nieuwsbrief-september-2022/l55c3
Menu
0
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
KlantbeoordelingBeoordeling 9.3 / 10
Winkelmandje
Doorzoek 34886 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken
  Alle berichten

Nieuwsbrief september 2022

Trouwe vierwieler
Lang lekker weer

De zomervakantie zit er voor de meeste van ons weer op en wat hebben we een mazzel met het weer gehad. Tot ver in september waren de temperaturen heerlijk. Je auto moet in deze warme weersomstandigheden extra hard voor je werken. Nou doet je trouwe vierwieler dat graag voor je maar hij wil er zo op zijn tijd ook wat voor terug.

Denk bijvoorbeeld aan de airco. Een extra controle kan geen kwaad want ook in de wintermaanden met beslagen ramen ben je blij als hij het nog steeds goed doet.  Als je nare luchtjes ruikt kan de verdamper worden schoongemaakt en als hij echt werk weigert kan na een lek en druktest het systeem opnieuw met koelmiddel worden gevuld. Heb je airco problemen neem contact met ons op.
 

Lage zon

In het najaar genieten we nog van de laatste zonnestralen maar rond het spitsuur zowel in de ochtend als in de middag staat hij zo laag dat hij je goed kan verblinden. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren leg daarom altijd een zonnebril in de auto maar ook goed werkende zonnekleppen is een must.

Wat we niet hoeven te vertellen maar toch doen zijn schone ramen zowel de binnen als de buitenkant. Wij spreken uit ervaring dat dit er nog wel eens bij in schiet. Wat ook helpt en je misschien niet zo aan denkt is goede verlichting. Als je je verlichting goed op orde hebt ben je voor je medeweggebruiker beter zichtbaar.


 
Winterbanden

Zodra de blaadjes gaan vallen wordt het glad op de weg en zijn banden met een goed profiel heel belangrijk. Naast het profiel is ook de bandenspanning van groot belang. Als de temperatuur buiten zakt onder de 7 graden kan er gewisseld worden. Heb jij ook je banden bij ons gestald? Wacht niet tot het laatste moment en plan vast een afspraak ook al is het voor later in het jaar.

Wij schreven hier een interessante blog over -> Veilig op weg in de herfst

Benzine, diesel of toch elektrisch rijden?

Wie had ooit kunnen denken dat je met normale benzine het goedkoopst uit zou zijn? De prijs van 1 liter diesel is vandaag de dag duurder dan 1 liter benzine. Dan hadden we altijd nog het elektrisch rijden. Dit was natuurlijk het aller goedkoopst maar nu de prijzen van gas en elektra zo'n enorme stijging meemaken is dit zonder zonnepanelen op je dak ook niet meer te betalen.
De echte autofreak wil waarschijnlijk een benzineauto, vinden ze lekker ruiken :) Lees in onze blog welke brandstof je het beste kunt tanken E5 of E10 -> Welke benzine moet je tanken?

Deze maand uitgelicht:

Heb je ook zo'n last van de vignetten op je vooruit en dan vooral dat je ze er niet zo 123 vanaf krijgt. Altijd blijven er restje zitten. Tip van de maand is om een krabber te gebruiken. Werkt dit niet kun je de föhn er bij te houden (bij voorkeur aan de andere kant van het raam). De lijm zal zacht worden en de sticker is eenvoudig te verwijderen. Dit geld natuurlijk voor alle stickers. Tip van de maand voordat je de sticker plakt een beetje vaseline op de plek te smeren. Dan haal je bij thuiskomst de sticker er met gemak af.

Versie: 7.0.8Pagina geladen in 0,423278 secs.Sessienr: t0nhfpmmpp1u1fp9oaidaqo5l2