https://www.car.nl/nl/service/sleutels-verloren
Menu
0
Categorieën
It’s all about toyota 033 - 25 80 858
Winkelmandje
Doorzoek 20268 producten. Staat uw product er niet tussen? Bel 033 - 258 08 58
Zoeken

Sleutels kwijt en nu?

Er zijn van die momenten dat u niet weet waar u het moet zoeken, uw sleutels kwijt raken is zo een moment. U baalt van dit feit en wilt dit zo snel mogelijk hebben opgelost. Bij uw garage / dealer aangekomen wordt dit verhaal nog een stuk minder prettig, u krijgt namelijk in veel gevallen te horen dat u rekening moet houden met reparatie prijzen tussen de 1000,- en 3000,-euro omdat de motorcomputer vervangen moet worden door een nieuwe computer.

De techniek

Sleutels zijn tegenwoordig voorzien van een chip, deze chip wordt uitgelezen door een ring om uw contactslot welke het signaal door stuurt naar een sleutelcomputer of in veel gevallen de motorcomputer. De computer controleert of de code van de chip ingeprogrameerd staat en zorgt dat de brandstof en/of ontsteking wordt vrijgegeven. Zonder de juiste ingeprogrameerde chip kunt u de auto dus niet starten.

Sleutels met zo'n chip kunnen achteraf worden ingeprogrameerd maar dit kan enkel als de originele hoofdsleutel (zwarte sleutel) aanwezig is. Zonder de hoofdsleutel kan er niet via de software ingeleerd worden en zal er een nieuwe lege sleutel- motorcomputer aangeschaft moeten worden met nieuwe sleutels. Deze computers zijn erg kostbaar en veroorzaken dat het verhaal van de kwijt geraakte sleutel nog minder prettig wordt.

Het alternatief

Er is een goedkopere oplossing voor dit probleem waarvan vele niet weten dat dit mogelijk is. Met de juiste kennis, kunde en gereedschap kunnen wij namelijk nieuwe sleutels rechtstreeks in de ecu programeren, dit gaat niet via de testcomputer maar direct in code op de juiste chip in uw sleutel- motorcomputer. Hoe u dit kan regelen?

U of uw garage:

Belt ons (033-2580858), wij geven aan welke computer gedemonteerd moet worden en geven de kosten door.
Demonteer het juiste deel en besteld nieuwe sleutels, dit kan ook bij ons. Breng of verzend de juiste computer naar ons met de nieuwe sleutels. Wij zorgen dat de nieuw sleutels worden ingeleerd in de computer. 
Dit gebeurt overigens niet bij ons aan huis vanwege de speciale apparatuur die benodigd is, hierdoor bent u de computer 2 tot 4 dagen kwijt. Ontvang bericht van ons dat de computer klaar ligt voor afhaal of verzending. Met een week rijdt u weer weg in uw eigen auto met nieuwe sleutels.

De kosten

Voor dit inprogrameren vragen wij tussen de 200,- tot 450,-euro afhankelijk van het type van uw auto. Dit is exclusief de nieuwe sleutels maar deze moet u in beide gevallen los betalen. U ziet de besparing hierop is ernorm met als enige nadeel dat u een aantal dagen geen gebruik kunt maken van uw auto.

Wilt u de reparatie sneller laten verlopen dan kan dit door de reparatie volledig door ons te laten doen. Het uitbouwen en inbouwen van de computers is voor ons dagelijks werk, wij weten waar de computer zit en kunnen deze dezelfde dag nog weg brengen. Natuurlijk halen wij de auto bij u ook op en kunnen deze desgewenst ook weer bij u afleveren.

Door onze ervaring op het gebied van Toyota weten wij precies welk type auto een losse sleutelcomputer heeft en welke de sleutels heeft ingeprogrameerd in de motorcomputer. Dus voordat u of uw garage computers gaat demonteren raden wij altijd aan om eerst met ons te bellen om te controleren welke computer er los moet, zo wordt er een hoop tijd en geld bespaard.

Vragen?

Stuur ons een email op info@car.nl of vul het contactformulier in. Wij mailen u dan zo spoedig mogelijk een offerte retour.